bjöd vi våra grannar på i går kväll.

IMG_9133

4 portionsbitar torsk
2 st chorizo
1 dl ströbröd
2 dl vitt vin
2 scharlottenlökar
3 vitlöksklyftor
2 lagerblad
1 knippe timjan
3 tomater
2 dl köttbuljong
1 paprika

Tärna chorizon och stek den krispig i torr stekpanna.
Lyft sedan shorizon och stek ströbrödet i chorizofettet. Låt rinna av på papper. Lägg åt sidan.
Hacka löken och krossa vitlöken och stek i olivolja.
Tillsätt vin och reducera tills hälften återstår.
Tillsätt buljongen och reducera tills hälften återstår.
Tillsätt lagerblad, timjan, paprikan och skivade tomater. Låt sjuda i ca 10 minuter.
Smaka av med salt och peppar.
Baka torsken i ugnen med salt och olivolja tills den blir 42 grader, inte en grad till!!!
Använd termometer.
Koka potatis och gör potatismos av den, krydda.
Arrangera som på bilden, moset i botten, sedan torsken och toppa med shorizocrispet.
Lägg röran vid sidan om moset.
Till detta dricker man en magisk pinot noir, Red Hill.

Lämna en kommentar

Du kan använda följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>