Jag har ett litet nytt koncept. Man kan köpa lunch eller middag när man är här i smedjan. Så i helgen blev det sopplunch, mandelpotatissoppa.  Här är receptet. Mycket god. Fördelen är att man kan förbereda den.

Mandelpotatissoppa

4 portioner:

½ kg mandelpotatis, skalad och tärnad. 

2 hackade schalottenlökar

2 msk olja

½ liter vatten

2½ dl grädde

2½ dl mjölk

Grönsaksbuljong

Salt, svartpeppar

Rivet skal från en ½ citron

1 dl creme fraiche

Till servering: 

½ äpple, Granny Smith

Löjrom eller kaviart

Olivolja

Fräs potatis och lök i oljan i en tjockbottnad kastrull i några minuter utan att det tar färg. Häll på vatten, grädde och mjölk. Smula i buljongtärningen, salta och peppra. Tillsätt det rivna citronskalet. Låt koka ca 20 min. Kör soppan slät i en mixer. Tillsätt creme fraichen. 

Servering: Skär äpplet i tärningar eller pinnar. Fördela soppan i 4 tallrikar. Lägg löjrom, äpplen och dill. Avsluta med olivolja. Soppan kan förberedas i god tid och är god både varm och kall.

Lämna en kommentar

Du kan använda följande taggar: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>